14 May 2025, Wednesday

Son dakika Ekonomi Haberleri Türkiye'nin haber sitesinde

Turizmciler Suriyedeki Gerginliği Değerlendirdi

Turizmciler Suriyedeki Gerginliği Değerlendirdi

Acente ve tur operatörlerinin otellere "fiyat düşürün" baskısı yaptığı iddiaları üzerine TÜROFED Başkanı Osman Ayık ve Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı açıklama yaptı.

2018 yılını parlak şekilde geçireceğiz"

"2018 yılının erken rezervasyon rakamları son derece umut verici seviyede gidiyordu" diyen Ayık, "Ama bu sektör gerginliği, kavgayı, savaşı sevmez. Suriye’deki tansiyonun yükselmesi, gerginliğin artması ister istemez gelecekle ilgili bir takım kaygıları arttırdı. O nedenle biran önce yakın çevremizdeki tansiyonun düşmesi ve olumlu bir havanın oluşmasıyla birlikte yine biz 2018 yılını parlak şekilde geçireceğiz. Sektör bileşenleri birlikte hareket ederek bu sorunun üstesinden gelecektir. Temennimiz biran önce gerginliğin sona ermesidir" dedi.

"Soğukkanlılığımızı korumalıyız"

AKTOB Erkan Yağcı ise Türkiye’nin yakın bölgelerinde sürekli Suriye bağlantılı gelişmelerin olduğunu belirterek, "Ama biz sektör olarak çok duyarlı olmalıyız. Soğukkanlılığımızı korumamız gerekir. Durumların ani olarak değiştiği bu ortamda ani kararlar alarak yanlış bir takım işlere girmememiz gerekir. Burada yapmamız gereken soğukkanlı olup, olayları takip etmemizdir" dedi.

HABERE AİT RESİMLER

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Son Dakika Haberleri

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık