19 Mart 2024, Salı

Son dakika Ekonomi Haberleri Türkiye'nin haber sitesinde

İHSAN BOSTANCI MEVKA GENEL SEKRETERİ OLARAK ATANDI

İHSAN BOSTANCI MEVKA GENEL SEKRETERİ OLARAK ATANDI

MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman’ın Necmettin Erbakan Üniversitesi’ne akademisyen olarak geçmesinin ardından Destek Hizmetleri Birim Başkanı Savaş Ülger tarafından vekâleten yürütülen Genel Sekreterlik görevine, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nda 2015 yılından bu yana Başkanlık görevini yürüten İhsan Bostancı atandı. Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği görevine atanmak üzere 13 Nisan 2020 Salı günü yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevinden ayrılan İhsan Bostancı, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 25’inci maddesi ile atandığı Genel Sekreterlik görevine başladı.

Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği görevine atanması dolayısıyla bir mesaj yayınlayan İhsan Bostancı, “Daha önce görev yaptığım kurum itibari ile de Konya ve Karaman illerimize hizmet etmeye devam edecek olmanın mutluluğu içerisinde olduğumu özellikle belirtmek istiyorum. Kadim bir geçmişe sahip, Anadolu’nun merkezi konumunda yer alan ve başta sanayi olmak üzere özellikle son yıllarda yakaladığı ivme ile tarım, ticaret ve turizm alanlarında ülke ekonomisine ciddi katkıları bulunan bir üretim üssü haline gelen TR 52 Konya-Karaman Bölgesi’nin kalkınmasına katkıda bulunmak üzere çalışma yürütmekten büyük bir onur duyacağım. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda KOBİ’lere, kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına yönelik olarak, bölgemizin ulusal ve uluslararası alanda rekabet gücünün ve refah seviyesinin artması, ekonomik açıdan kalkınması, yerli ve yabancı yatırımların bölgemize çekilmesi adına tüm faaliyetlerimizi gerçekleştirirken bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yine bölgemizde yer alan tüm paydaşlarımızla birlikte işbirliği kültürü ile hareket etmeye azami gayret göstereceğimizin altını çizmek istiyorum. Göreve başlarken, ajansımızı kurulduğu günden itibaren bugünlere getiren, yapılan hizmetlerde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Şahsımı bu göreve layık gören başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn. Mustafa Varank Bey’e şükranlarımı arz ediyorum” ifadelerini kullandı.

İHSAN BOSTANCI ÖZGEÇMİŞ

1979 yılında Konya’nın Doğanhisar ilçesinde doğdu. Lise eğitimine 1994 yılında Ankara Fen Lisesinde başladı. 2001 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. Aynı yıl Selçuk Üniversitesi (SÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. Yüksek Lisansını 2001-2004 yılları arasında Selçuk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı’nda yaptı. Yüksek Lisans tezi kapsamında Amerika Birleşik Devletleri Indiana Eyaletindeki Purdue Üniversitesi’nde ziyaretçi araştırmacı olarak çalışmalarda bulundu. Halen devam etmekte olan doktora çalışmasına 2014 yılında başladı.

2004 yılında Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nda (TİKA) Teknik Yardım Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı. 2008 yılında “Kalkınma Yardımlarında Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü” konulu uzmanlık tezi ile Teknik Yardım (TİKA) Uzmanı unvanını almaya hak kazandı. Vatani görevini Proje Subayı olarak Aralık 2008-Kasım 2009 tarihleri arasında İzmir Gaziemir Ulaştırma Personel Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığında tamamladı.

2010 yılında TİKA Kabil Program Koordinatörlüğü görevine atandı. Bu vazifesi kapsamında TİKA aracılığı ile Afganistan’da uygulanan projelerin gerçekleştirilmesi, Türkiye tarafından Afganistan’a verilen resmi kalkınma yardımlarının genel koordinasyonu ile merkezi hükümet, Afganistan’da mukim Yabancı Misyonlar, Uluslararası Kuruluşlar ve STK’lar ile iletişim ve koordinasyonun sağlanması görevlerinde bulundu.

20.09.2012 tarihinde Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcılığı'na atandı. 10.02.2015 tarihinden itibaren vekâleten yürüttüğü Başkanlık görevine 10.08.2015 tarihinde asaleten atandı. Bu süre içerisinde başta KOP Eylem Planının hazırlanması olmak üzere bölgeye ilişkin pek çok planlama sürecinin içinde yer aldı. Bölgede özellikle tarımsal altyapının iyileştirilmesi, kırsal kalkınma, üretimde katma değerin artırılması, yenilenenebilir enerji ve kaynak verimliliği, girişimcilik ve yenilikçilik ekosisteminin geliştirilmesi gibi farklı alanlarda gerçekleştirilen destek programlarının hem tasarlanması hem de uygulanmasında rol aldı.

20.04.2020 tarihinde 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 25’inci maddesi ile Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği görevine atanan Bostancı, iyi derecede İngilizce ve orta seviyede de Farsça bilmektedir.

HABERE AİT RESİMLER

Son Dakika Haberleri

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık