15 July 2025, Tuesday

Son dakika Ekonomi Haberleri Türkiye'nin haber sitesinde

İncirde 5 Bin Ton Rekolte Bekleniyor

İncirde 5 Bin Ton Rekolte Bekleniyor

Mersin Büyükşehir Mut Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Mehmet Ali Acar, kayısıdan sonra sofralık incir hasadının başladığını belirterek, 2018 yılı sezonunda iklim şartlarının incir için uygun geçtiğini belirtti.

Türkiye’de piyasaya erken incir sunabilecek Mut’tan başka bir bölge olmadığını ifade eden Acar, "İlçede yaklaşık bin 500 ailenin incirden elde ettikleri gelirle geçimlerini sürdürüyor. İncir çeşitlerimiz beyaz ve siyah olarak piyasada. Şırası ve kalitesi bakımından Mut inciri tercih sebebi. Bu yıl incirde 5 bin ton rekolte bekliyoruz" dedi.

Üretici Mehmet Özden ise, Mut incirinin kaliteli olduğunu, bu yüzden ilk hasadında kilosunun 8 liradan satıldığını söyledi.

HABERE AİT RESİMLER

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Son Dakika Haberleri

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık