15 July 2025, Tuesday

Son dakika Ekonomi Haberleri Türkiye'nin haber sitesinde

Egeli Deri İhracatçıları İki Urge Projesini Birden Hayata Geçirecek

Egeli Deri İhracatçıları İki Urge Projesini Birden Hayata Geçirecek

URGE projelerinin birinin ayakkabı ihracatçılarını bir araya getireceğini dile getiren Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Zandar, ikinci URGE projesinde ise; deri konfeksiyon, tabakhaneler ve saraciye sektörlerinin güçlerini birleştireceğini kaydetti.

"Üretim tekniklerimizi iyileştirmemiz gerekiyor”

Ege İhracatçı Birlikleri’nde (EİB) düzenledikleri “Saraciye Sektörü Arama Konferansı”nda konuşan Zandar, “URGE projeleri bugüne kadar pazarlama ağırlıklı kurgulanmış. Biz ise, deri fabrikalarında üretim süreçlerini iyileştirmek, daha az maliyetle, daha kaliteli ürün üretmek üzerine yoğunlaşacağız. Temmuz ayı sonunda Almanya’dan teknik uzmanlar gelecek onlarda oturup projeyi birlikte geliştireceğiz. Makine, üretim teknolojileri konusunda optimize olmak istiyoruz. Çin ve Hindistan’daki rakiplerimiz üretim süreçlerini iyileştirmek için bizden daha fazla yatırım yapıyor. Bizimde üretim tekniklerimizi iyileştirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Deri sektörü 5 yılda 53 milyar dolar büyüyecek

Dünya genelinde deri ve deri ürünleri pazarının 2016 yılında 218 milyar dolar seviyesinde iken, 2021 yılında 271 milyar dolar seviyesine ulaşmasının beklendiğinin altını çizen Zandar, amaçlarının 5 yıllık süreçte ortaya çıkacak 53 milyar dolarlık pastadan daha fazla pay almak olduğunu bu amaçla Arama Konferansları, URGE projeleri ağırlıklı bir çalışma dönemi geçireceklerini dile getirdi. Ege Bölgesi’nde üretim ve ihracat yapan saraciye sektörü temsilcileri, “Saraciye Sektörü Arama Konferansı”nda; İş Stratejisti ve Danışmanı Özgür Baykut moderatörlüğünde, saraciye sektörünün güçlü ve zayıf taraflarını fırsatlarını ve tehditlerini masaya yatırdı.

HABERE AİT RESİMLER

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Son Dakika Haberleri

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık