15 May 2025, Thursday

Son dakika Ekonomi Haberleri Türkiye'nin haber sitesinde

Antmutder Başkanı Karataş: Gümrük Vergisinin Sıfırlanması, Demir Fiyatının Düşmesini Sağlamadı

Antmutder Başkanı Karataş: Gümrük Vergisinin Sıfırlanması, Demir Fiyatının Düşmesini Sağlamadı

Atılan adımların yeterli gelmediğinin ileri süren Karataş, "Yeni önlemler alınması kaçınılmazdır. Aksi takdirde demirin tonundaki yükseliş inşaat maliyetlerine şimdiden yansıtılmaya başlanmış bu yansıma önlem alınmadığı takdirde daha da çok konut fiyatını ve inşaat maliyetini yükseltecektir" dedi.

"Demir yakından takip edilmeli"

Demirdeki durdurulamayan artış için ciddi önlemler alınması gerektiğini işaret eden Karataş, "Bir taraftan vatandaşa ucuz ve sıcak bir yuva kazandırma çabası ve gayreti içerisinde olan sektör, bu fiyatlar karşısında konut yapma, ev satma, ev alma yatırımlarına devam etme süratini çok çok yavaşlatacaktır. Öte yandan demir üzerinde spekülatif yönde davranışlar sergilenmektedir. Bu davranışlar yakından incelenmeli ve takip edilmelidir. Devletimizin ilgili organları demir üzerinde oynanmak istenen ‘demirde ben merkeziyetçi’ yaklaşımı oyununa son vermelidir" diye konuştu.

"İnşaatlar durma noktasına geldi"

Karataş, "İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonumuz (İMKON) bu konuyu yakından takip etmektedir. Müteahhitlerimizin uğradığı haksızlık ve yaşadığı sıkıntıların giderilmesi yönünde her zaman olduğu gibi üzerimize düşeni yerine getirme çabası içerisinde bulunacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Geçtiğimiz yıldan 2018 yılının bu dönemine kadar demir yüzde 70’e varan zam almıştır. Bu yükseliş inşaatların yavaşlamasına hatta durma noktasına getirmiştir" ifadelerine yer verdi.

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Son Dakika Haberleri

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık