19 Mart 2024, Salı

Son dakika Ekonomi Haberleri Türkiye'nin haber sitesinde

Vdk Başkan Yardımcısı Ferit Taş: Vdk ‘Yeni Nesil Dijital Vergi Müfettişi Yetiştirecek

Vdk Başkan Yardımcısı Ferit Taş: Vdk ‘Yeni Nesil Dijital Vergi Müfettişi Yetiştirecek

İstanbul’da düzenlenen ve iki gün süren 20’nci Türkiye Muhasebe Kongresi’nde “Devlet Muhasebesinde Değişim ve Dönüşüm: İyi Uygulamalar” başlıklı oturumu yöneten VDK Başkan Yardımcısı Ferit Taş, VDK’nın vergi incelemelerindeki yenilikleri hakkında bilgi verdi. Vergi incelemelerindeki dijital dönüşümle birlikte VDK bünyesinde görev yapan vergi müfettişlerine de elektronik denetim ve bilgisayar eğitimi verilecek.

Mesleğe yeni başlayan vergi müfettiş yardımcılarına verilecek eğitim hakkında bilgi veren VDK Başkan Yardımcısı Taş, "İncelemelerdeki dijital dönüşümü hızla kavrayabilecek müfettiş portföyüne ulaşmak için son dönemde alınan vergi müfettiş yardımcıları sıkı bir elektronik denetim ve bilgisayar eğitiminden geçirilecek. Bu kitle, ‘yeni nesil dijital müfettiş’ olarak yetiştirilecek. Mükelleflerin beyannamelerinde yanlışlık tespit edilmesi halinde yeni nesil dijital müfettişler inceleme başlatacak. Tabi ki bu dijitalizasyon, mükellefler açısından bir tehdit gibi algılanmamalıdır, ülkenin gelişimi için fırsat olarak değerlendirilmelidir. Şu da unutulmamalıdır ki vergi müfettişleri sadece mükellefi deneteleyen değil aynı zamanda yol gösterip kamu yararını sağlayan kamu görevlileridir" diye konuştu.

Vergi denetiminde dijital dönüşüm

Vergi incelemelerindeki dijital yenilikler hakkında bilgi veren VDK Başkan Yardımcısı Ferit Taş, "Denetim 2.0 projesi kapsamında uygulanacak SAF-T (Standart Denetim Dosyası) adlı alt proje ile her mükellefin bir dosyası olacak. Daha önceki incelemele raporlarının yanı sıra tüm bulgulara buradan kolayca ulaşılabilecek. Yine bir alt proje olan VEDAS (Vergi Denetim Analiz Sistemi) da vergi analizleri, mali tabloların yeniden düzenlenmesi ve incelenecek veriye tek kaynaktan erişim imkanı sağlıyor" şeklinde konuştu.

Kendisinin de vergi müfettişi kökenli olduğunu söyleyen Ferit Taş, meslektaşlarının dönüşüme adapte olmanın ötesinde, değişime yön veren liderler olarak yetiştirilmesi gayretinde olduklarını ifade etti.

Taş, "VDK bünyesinde 8 binden fazla vergi müfettişi ve yardımcısı görev yapmaktadır. Bunun yaklaşık 3 bini vergi müfettişi, 5 bini de vergi müfettiş yardımcısıdır. Meslektaşlarımızın genç ve dinamik oluşu VDK açısından önemli bir fırsattır" ifadelerini kullandı.

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Son Dakika Haberleri

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık