29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Ekonomi Haberleri Türkiye'nin haber sitesinde

Türk Kızılayı Öğrencileri BUTGEM’in Misafiri Oldu

Türk Kızılayı Öğrencileri BUTGEM’in Misafiri Oldu

BTSO Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Bursa Teknoloji ve Tasarım Geliştirme Merkezi (BUTGEM), Türk Kızılayı Bursa Toplum Merkezi öğrencilerini ağırladı. 50’ye yakın öğrenci, yaz kursları programı kapsamında ahşap oyuncak eğitimlerine katıldı.

BUTGEM, sanayicinin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman sorununa çözüm üretirken, düzenlediği yaz kurslarıyla da geleceğin mühendislerini yetiştirme adına ilk tohumları atıyor. Bu yıl 11’inci kez gerçekleştirilen kurs programları kapsamında 9-13 yaş arası çocuklara telden araba, maket robot, ahşap oyuncak ve origami-kağıt sanatları uygulama eğitimi veriliyor. 4 ayrı eğitim programından 300’e yakın öğrencinin faydalanacağı merkezi Türk Kızılay’ı Toplum Merkezi öğrencileri ziyaret etti.

KIZILAY ÖĞRENCİLERİ BUTGEM’İN MİSAFİRİ OLDU

1868 yılından bu yana toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak için önemli görevler üstlenen Türk Kızılay’ının bünyesinde faaliyet gösteren Bursa’daki Toplum Merkezi öğrencileri, BUTGEM’in 1 gün boyunca misafiri oldu. Sabah ve öğlen olmak üzere 2 ayrı grup halinde düzenlenen etkinlikte 50’ye yakın öğrenci, uzman eğitmenler eşliğinde ahşap oyuncak kursuna katıldı.

ÖĞRENCİLERDEN TEŞEKKÜR

Kursa katılan Arda Yazıcı, ahşap oyuncak kursunun kişisel ve zihinsel gelişimine katkı sağladığını belirterek, eğitimlerden dolayı BTSO’ya teşekkür etti. Kursiyerlerden İdil Ceylan ise tüm gün süren eğitimin oldukça keyifli geçtiğini ve etkinlik sayesinde grup çalışması ile tasarım bilincinin daha da arttığını söyledi.

2 BİN 300 ÖĞRENCİ FAYDALANDI

BUTGEM tarafından verilen yaz eğitim programlarıyla çocuklarda güven duygusunun artması, tasarım ve üretim bilincinin oluşması amaçlanıyor. Söz konusu eğitim programlarından şimdiye kadar 2 bin 300’e yakın kursiyer yararlandı.

Haber Videosu


HABERE AİT RESİMLER

Son Dakika Haberleri

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık