20 Nisan 2024, Cumartesi

Son dakika Ekonomi Haberleri Türkiye'nin haber sitesinde

Turizm Fuarında Van Büyükşehir Standı İlgi Gördü

Turizm Fuarında Van Büyükşehir Standı İlgi Gördü

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle organize edilen fuar yoğun bir katılımla Cuma günü ziyaretçilerine kapılarını açtı. Van Orta Doğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde bu yıl 9’’uncusu düzenlenen fuarda ayrıca 2’nci Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırması Kongresi’ de gerçekleştiriliyor. Fuara 4 ülkeden 263 firma katılırken, kongrede ise 6 ülke ve 64 üniversiteden gelen akademisyenler 127 ayrı sunum yapacak. Üç gün boyunca devam edecek olan fuarda 40 ilin İl Kültür ve Turizm müdürlüklerinin yanı sıra birçok il, ilçe ve marka tanıtılıyor. Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan stantta ise Van’a özgü ürünler tanıtılırken, kentin simgesi olan değerler de sergileniyor. Ayrıca standa gelen ziyaretçilere hedik ve çay ikramı yapılıyor. Bu yıl kendilerine özgü bir konseptle stant kurduklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Tevfik Tepe, buradaki asıl amaçlarının kentin tanıtımına katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Fuara her yıl artan bir katılım olduğunu ifade eden Tevfik Tepe, “Valimiz ve Genel Sekreterimizin de destekleri ile bu yıl farklı bir konseptte standımızı kurduk. Van Büyükşehir Belediyesi olarak amacımız yaptığımız sosyal ve kültürel etkinliklerin yanında belediyemize ait çalışmaları da burada sergilemektir. Fuarlar ilimizi tanıtma anlamında bizler için birer fırsattır. Bu amaçla Antalya’da yapılacak olan Yörex Fuarına da katılım sağlayarak Van’ın tanıtımına katkı sunacağız. Ekip olarak güzel bir çalışma ortaya koyduğumuzu düşünüyoruz. Bundan sonra da aynı şevkle çalışarak kadim Van’ımızın değerlerini tanıtmaya devam edeceğiz” dedi.

Van Büyükşehir Belediyesi’ne ait stant tasarımı ve içeriğiyle ilgi odağı olurken fuar alanını gezen vatandaşlardan da tam puan aldı.

HABERE AİT RESİMLER

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Son Dakika Haberleri

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık