19 Mart 2024, Salı

Son dakika Ekonomi Haberleri Türkiye'nin haber sitesinde

Şehzadeler Zabıtası Denetimleri Arttırdı

Şehzadeler Zabıtası Denetimleri Arttırdı

Şehzadeler Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aşırı fiyat artışları ile ilgili ‘Zabıtaya bildirin’ çağrısının ardından Şehzadeler Belediyesi Zabıta ekipleri rutin denetimlerini arttırdı. İlçedeki pazar yerleri ve marketlerde denetimde bulunan zabıta ekipleri, fatura ve satış fiyatları arasında farklar ile ilgili tutanak tuttu.

“Şehzadeler’de yerli üretim logosu kullanılmaya başladı"

Şehzadeler Belediyesi Zabıta Müdürü İsmail Çiftçi, ekiplerle beraber marketlerde ve pazar yerlerinde incelemelerde bulundu. Zabıta ekipleri, raflarda ve tezgahlarda yer elan ürünlerin fiyatlarını inceledi, bir yandan yerli üretimi logosunun olup olmadığını kontrol etti. Şehzadeler ilçesinde marketlerin genel olarak yerli üretim logosu kullanmaya başladığı görüldü. Çiftçi, yerli üretim logosu kullanan firma temsilcilerine teşekkür ederken, kullanmayanlara da gerekli işlemlerin yapılacağını açıkladı. Pazar yerlerinde yapılan denetimlerde de alış faturası ile satış etiketleri üzerinde ki yüksek fiyatlar ilgili tezgah sahiplerine uyarılarda bulunuldu.

“Denetimlerimiz daha da artacak"

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler Belediyesi olarak vatandaşların dolar bahanesiyle fiyat artışı yapıldığını gözlemlediklerini söyledi. Çelik, “Bu noktada Cumhurbaşkanımızın da talimatları doğrultusunda bu yönde satış yapan mağazaları, marketleri, AVM’leri ve pazar yerlerini denetliyoruz. Bu denetimler sonucunda farkına vardığımız ciddi fiyat artışları ilgili Şehzadeler Belediyesi Zabıtası olarak tutanak tutuyoruz. O tutanakları da Ticaret İl Müdürlüğümüze teslim ediyoruz. Ayrıca pazar yerlerinde tüm esnaflarımızı da denetliyoruz. Zabıta Müdürümüz ile birlikte ekiplerimiz pazarcı esnaflarını ziyaret ederek, ürünlerin faturalarını ve satış fiyatlarını inceliyor. Fatura ve satış fiyatları arasında yüksek rakam olan esnaflara gerekeli uyarılar yapılarak tutanakları tutuluyor. Ayrıca etiketlerde de anlaşılır fiyat şekli yazılması noktasında tüm esnaflarımıza gerekli uyarılar yapılıyor. Bu noktada şu çağrıda bulunuyorum. Bu zor süreçte anlamsız fiyat artışları yapanların bundan vazgeçmesini istiyoruz. Ülkemiz bunu atlatabilecek güçte ve kapasitedir. Bu dış kaynaklı ekonomik saldırılar çok yakın bir zamanda Allah’ın izniyle boşa çıkacaktır. Biz belediye olarak bu konunu takipçisiyiz” dedi.

HABERE AİT RESİMLER

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Son Dakika Haberleri

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık