29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Ekonomi Haberleri Türkiye'nin haber sitesinde

Güvensiz artık ürün internetten ilan ediliyor

Güvensiz artık ürün internetten ilan ediliyor

Türkiye’de piyasa gözetimi ve denetimi sonucunda tüketicilerin sağlık ve güvenliklerini tehdit ettiği belirlenen ürünlerin, Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi (GÜBİS) üzerinden duyurulmasına başlandı. Sistem kapsamında oluşturulan internet sitesi www.guvensizurun.gov.tr ve www.gubis.gov.tr adreslerine ilk konulan ürünler arasında bazı kırtasiye, oyuncak, çocuk gereçleri ve tekstil ürünleri bulunuyor.

FOTOĞRAF DA YAYINLANIYOR

Sitedeki bilgilendirmede, ürünün fotoğrafının yanında marka ve model bilgisi, üretici ya da ithalatçı firma ile ürünün güvensizlik nedeni de yer alıyor. İlgili kurum tarafından güvensiz bulunan ürüne ilişkin alınan ‘toplatma’ ya da ‘piyasaya arzının yasaklanması’ gibi kararlar da siteden ilan ediliyor.

Yetkililer, platformda yer alan güvensizlik bildirimlerinin, sadece bildirim konusu ürüne ilişkin tespiti içerdiğine ve üretici firmanın diğer ürünlerine yönelik bir tespit niteliği taşımadığına dikkati çekti.

GÜBİS, ilgili kamu kurumları tarafından ortak kullanılacak. Söz konusu sistemle piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri sonucunda tüketicilerin sağlık ve güvenliklerini tehdit eden ürünler hakkında bilginin daha geniş kitlelere duyurulması amaçlanıyor.

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Son Dakika Haberleri

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık