19 Nisan 2024, Cuma

Son dakika Ekonomi Haberleri Türkiye'nin haber sitesinde

Beyaz Altın Hasadı Başladı

Beyaz Altın Hasadı Başladı

Çorum’un Osmancık ilçesinde yılda 25 ila 30 bin ton üretilen pirinç, binlerce ailenin geçim kaynağını oluşturuyor. Osmancık pirinci ülkedeki pirinç ihtiyacının yaklaşık yüzde 5’ini karşılıyor. İlçe halkının en büyük gelir kapıları olarak gördüğü pirincin hasadı başladı. Kurak geçen bir kış döneminin ardından ekimi tamamlanıp yetişen çeltik hasadına başlayan üreticiler, umutlu bekleyişlerinin sonucunu alarak mutlu olduklarını ifade ederken, maliyetlerdeki artışların kendilerini olumsuz yönde etkilediğini de vurguladı.

Çeltik üreticisi Ahmet Horata, beyaz altın olarak da adlandırılan çeltiğin hasadına başladıklarını belirterek, "Rekolte normal. Bu yılki verim şu an iyi. İnşallah randımanı da iyi çıkar. Bu yıl ki verim beklentilerimizi karşıladı çok şükür” dedi.

Maliyetlerdeki artışın üreticileri olumsuz yönde etkilediğini de dile getiren Horata, "85 liraya aldığımız gübre 180 lira olmuş. Bu yıl gübreye yapılan zamlar var. Gelecek yılda böyle olursa emeğimizin karşılığını kurtaramayız" ifadelerini kullandı.

Biçerdöver operatörü Celal Kabataş ise 15 yıldır çeltik hasadı yaptığını kaydederek, "Çeltikler bu yıl çok güzel. Çiftçilerimiz inşallah para kazanır. Çiftçimizin yüzü gülerse bizimde gülüyor. Çünkü biz onlara bağlıyız. Çiftçimiz maliyet artışı nedeniyle çok zorlanacak. Maliyetler çok yüksek” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Son Dakika Haberleri

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık