19 Mart 2024, Salı

Son dakika Ekonomi Haberleri Türkiye'nin haber sitesinde

Ankara Kalkınma Ajansı Gençler için Sosyal Girişimcilik Programı Yarı Finali

Ankara Kalkınma Ajansı Gençler için Sosyal Girişimcilik Programı Yarı Finali

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen Gençler için Sosyal Girişimcilik Programı’nın yarı final etkinliği 26 Mayıs 2019 tarihinde saat 13.30’da Cozone’da gerçekleşecek. Yarı finalde toplumsal sorunlara sosyal girişimcilik modelini kullanarak çözüm bulmaya çalışan 15 ekip yarışacak.

Ankara Kalkınma Ajansı Gençler için Sosyal Girişimcilik Programı, Ankara’da sosyal girişimcilik ve sosyal inovasyon ekosistemini güçlendirerek toplumsal sorunlara etkili, sürdürülebilir çözümler bulmak ve toplumsal sorunların çözümünde bir model olarak sosyal girişimciliği yaygınlaştırmak amaçlarıyla 2019 yılının başında hayata geçirilmeye başlandı.

Yoğun ilgi gören programa,geliştirdikleri iş modeliyle sosyal sorunlara çözüm önerisinde bulunan ve sosyal etki yaratmayı hedefleyen 246 genç başvurdu.Alınan başvuruların değerlendirilmesi sonucunda seçilen 15 ekip sosyal girişimcilik, iş modeli geliştirme, sosyal etki ve sunum yapma gibi konuları içeren yoğun bir eğitim ve mentorluk programı ile iş fikirlerinin hayata geçirilmesi için desteklendi.

Yarı final etkinliğinde eğitim, çevre, engelliler, toplumsal cinsiyet eşitliği, mülteci ve göçmenler gibi konularda program boyunca geliştirilen iş fikirleri Ankara Kalkınma Ajansı, İmece, Viveka, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı gibi sosyal girişimcilik alanında çalışan kurumların temsilcileri ve sosyal girişimciler tarafından değerlendirilecek. Yarı final etkinliği kapsamında düzenlenen panelde Fazla Gıda, teyit.org ve Maide Mutfak gibi sosyal girişimler kendi sosyal girişimcilik yolculuklarını katılımcılarla paylaşacak. Sosyal girişimcilikle ilgilenen herkesin katılımına açık olan yarı final etkinliği için,https://tifika.com/egitim/2618/ankara-kalkinma-ajansi-gencler-icin-sosyal-girisimcilik-programi-yari-final-etkinligiadresi üzerinden kayıt yaptırılması gerekiyor.

Yarı final etkinliği sonrasında finale kalacak beş ekip, mentorluk çalışmalarına devam ederek 10 Ekim 2019 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan final etkinliğine katılmaya hak kazanacak. Program sonunda birincilik ödülünü kazanan ekibe 25.000 TL, ikincilik ödülü olarak 20.000 TL ve üçüncülük ödülü olarak da 15.000 TL verilecek.

Haber Videosu


HABERE AİT RESİMLER

Son Dakika Haberleri

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık