20 Nisan 2024, Cumartesi

Son dakika Ekonomi Haberleri Türkiye'nin haber sitesinde

OVT XPlus’la tanışın

OVT XPlus’la tanışın

Kurumsal Kaynak ve Planlama anlamına gelen ERP sektöründe 2000’li yıllardan itibaren ciddi bir atılım yapıldığını anlatan XPlus Group Türkiye Genel Müdürü Sedanur Özer, bu alanda birçok firmaya ERP alanında çözümler ürettiklerini söyledi. Bu süreçte destek verdikleri firmalarda personel bazlı veri toplamaların firmaların planlama süreçlerine olumsuz bir etki yaptığını gördüklerini anlatan Özer, “Pazarda bu alanda bir ihtiyaç olduğunu gördük ve 2010 yılında elektronik kart tasarımına yöneldik. OVT XPlus dediğimiz elektronik kart tasarımı da böylece ortaya çıktı” diye konuştu.

YAŞLI MAKİNELERDEN DE VERİ ALINDI

Bir makineden veri alınabilmesi için akıllı olması gerektiğine dikkat çeken Sedanur Özer, “Türkiye’deki makine parkına baktığınız zaman çoğunda akıllı cihazlar yok. Eski teknolojileri kullanıyor ve işçilik ağırlıklı bir döngü var. Bundan 30 sene önce aldığınız bir makinede teknoloji beklemeniz imkansız” şeklinde konuştu. OVT XPlus kartlarının verimlilik analizi açısından makinelerin kumanda merkezine takıldığını anlatan Özer, “Böylece, 80 yaşındaki bir makineden dahi veri toplamak mümkün hale geliyor. Makineyi kumanda eden bir PC veya farklı bir değişkene ihtiyaç duymuyorsunuz” dedi.

Üretim sahasından veri toplamanın başlıca zorluğunun kalifiye personele duyulan bağımlılık olduğuna işaret eden Özer, “OVT XPlus, verileri size otomatik olarak mobil veya mail üzerinden gönderir. Siz de böylece ikinci bir şahıs olmadan üretim süreçlerine ilişkin bilgileri doğrudan elde edebilirsiniz” ifadesini kullandı.

KURULUM ÇOK KOLAY

Geliştirdikleri kartın montaj ve kurulum aşamalarının kolay bir şekilde yapıldığı bilgisini veren Özer, “Sistemin montajı ve kurulumu kolay, veriyi çabuk alabiliyor ve personelden bağımsız çalışıyor. Dolayısıyla veriyi toplamayla ilgili bir sorunla karşılaşılmadığı için herhangi bir personelin müdahalesine de gerek duyulmuyor” diye konuştu.

TESTLERDEN GEÇTİ

Ürünün patentini ABD’de kurdukları XPlus Group LLC adına aldıklarını anlatan Sedanur Özer, makineyi ve sistemin kuruluşuna ilişkin bilgi vererek, şöyle devam etti: “Makinenin içindeki sistemi kullanabilmek için kumanda panosunda herhangi bir yere kurulum yapmanız mümkün. Makinedeki sistemde elektronik kartlarımızda beş input (giriş verisi) değeri var. Beş inputtan fazla veriye ihtiyacınız varsa iki tane elektronik kart takmanız gerekir. Inputların her bir tanesinde hem duruş hem de çalışma verisini alabiliyorsunuz. Kaç sefer durduğunu ne kadar sürede durduğunu tek bir inputtan öğrenebiliyorsunuz. Üretim verisini alırken de bir input kullanıyorunuz. Diğer inputları ise hepsini veya bir tanesini arıza tipi veya oluşumuna göre ayarlaya biliyorsunuz. Sistemle ilgili gerekli test aşamaları da başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.”

HER MAKİNEDEN YANIT ALINDI

Geliştirdikleri OVT XPlus’un hammaddenin girişinden çıkışına kadar bütün süreçleri denetlediğini anlatan Özer, “Örneğin bir çorap makinesine iplik bağlıyorsunuz ve çorap elde ediyorsunuz. Bu ipliği A firmasından aldığınız bir iplik olarak düşünelim. A firmasından aldığınız iplik 100 defa makinenizin duruşuna neden oldu. Siz daha sonra B firmasından başka bir iplik aldınız ve bunu makinenize bağladınız. Bu iplik ise makinede 10 kere duruşa neden oldu. Yani birbirinden farklı iki hammaddeden hangisinin üretime daha fazla katkı sağladığına ilişkin bilgileri almış oldunuz” dedi.

Türkiye pazarında birçok işletme sahibinin verimsiz çalıştığının farkında olmadığına değinen Özer, “Bir işletmede 10 makinelik bir yerde makine başı veriminizi yüzde 10 dahi iyileştirmeniz size hem maliyet hem de yatırım olarak kayda değer avantaj sağlayacak. Kapasiteniz ne kadar fazlaysa verim ve tasarrufunuzda miktar bazında aynı oranda artacak” şeklinde konuştu.

ABS’NİN KATMA DEĞERİNİ ARTIRDI

OVT XPlus, SCADA ve ERP desteklerinin yanı sıra 3D yazıcılar konusunda da faaliyet gösterdiklerini anlatan Özer, şunları kaydetti: “3D yazıcılarda ürünün imalatında kullanılan ABS’nin katma değerini artırdık. Bu yeni geliştirdiğimiz ürün piyasada Power ABS ++ şeklinde anılıyor. 3D Yazıcı kullananlar çok iyi bilir; baskı yapılan cam tabana filament yapışsın diye yapıştırıcı sürülür. Baskı sonrası da ürün kazınarak çıkarılır. Bu işlem kullanıcıya oldukça sıkıntı yaratmaktadır. Oysa Power ABS ++ yapıştırıcı gerekmeden cam yüzeye kolayca yapışır ve baskı sonrası bir müddet soğuduktan sonra cam yüzeyden kolayca çıkarabilirsiniz. Bu şekilde tasarıma da zarar vermezsiniz. Böylece ortaya çıkan sorunların da önüne geçiyor olursunuz” dedi. Geliştirdikleri Power ABS++’yi Türkiye’de ürettiklerine dikkat çeken Özer, ürünün piyasada üreticiler tarafından kullanılmaya başlandığını sözlerine ekledi.

HABERE AİT RESİMLER

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Son Dakika Haberleri

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık