28 Mart 2024, Perşembe

Son dakika Ekonomi Haberleri Türkiye'nin haber sitesinde

İzto İle Müsiadtan İşbirliği

İzto İle Müsiadtan İşbirliği

MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Kaan ve beraberindeki MÜSİAD heyeti, İZTO’yu ziyaret etti. Türkiye ve İzmir gündemine ilişkin önemli gelişmelerin ele alındığı ziyarete Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Başkan Yardımcıları Cemal Elmasoğlu, Emre Kızılgüneşler ve Genel Koordinatör Dilara Sürgü ev sahipliği yaptı. Toplantıda “Değişim” sloganıyla göreve geldikleri günden itibaren hem önemli projelerin startını verirken, bir yandan da kentte özlenen dayanışma ve birliğin mimarlarından biri olmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Özgener, MÜSİAD gibi sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını yakından izlediklerini ifade etti.

“Üye ile bağ sadece aidat değil aidiyet olmalı”

İzmir’de temsil ettikleri 80 bin üyenin daha kaliteli üretim ve daha fazla ihracat yapabilmesi için özel projeler tasarladıklarını söyleyen Özgener, “Bizim gibi odalar ve sivil toplum kuruluşları ile üye arasındaki bağın, sadece aidat değil aidiyet olması gerekir. Bunun için üyelerin katkısını ekonomimize ve kentimize fayda sağlayacak projelere dönüştürmeliyiz” dedi.

İzmir’in İkizi Melbourne

MÜSiAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Kaan da kurdukları dış ticaret departmanının İzmir ile de çok aktif çalışabileceğini belirtirken, Türkiye’nin iktisadi haritasını yeniden hazırlama çalışması yaptıklarını ve dünyada marka olmuş şehirlerle Türkiye’deki kentleri karşılaştırdıklarını dile getirdi. Kaan, “Nüfus, üniversite sayısı, ekonomik veriler gibi pek çok kriterin bire bir uyduğu dünya kentleri ile Türkiye’deki kentleri eşleştirdik. Sizi de (İzmir) Avustralya’nın Melbourne kentine benzettik. Oraya gidip incelemelerde de bulunduk. Sonuçlarını sizinle de paylaşacağız. Gelişim, kalkınma ve markalaşma modelini de buna göre belirliyoruz” diye konuştu.

“Geleceğin dünyasında şehirler öne çıkacak”

Bu konuda İZTO olarak çok heyecanlandıkları bir projenin hazırlığını sürdürdüklerine dikkat çeken Özgener, “Bir kere geleceğin dünyasında ülkeler değil, şehirler öne çıkacak. Bu anlamda İzmir de çok büyük bir avantaja sahip. Doğru tespitler ve yol haritası ile kent her alanda markalaşarak refah seviyesini yükseltebilir. Bu doğrultuda gerçekleştireceğimiz çalışmalar için sizinle de mutlaka temas halinde olacak, çalışmanızın sonuçlarından yararlanmaktan büyük mutluluk duyacağız” dedi. Özgener, Oda olarak Kordon’daki eski binalarda kurulacak Girişimcilik Merkezi ve İnovasyon Üssü için de işbirliği yapabileceklerini sözlerine ekledi.

Neden Melbourne kenti?

Dünyanın en yaşanabilir kentlerinden biri olarak tescillenmiş Avustralya’nın Victoria eyaletinin başkenti olan Melbourne, 4 milyonu aşan nüfusuyla İzmir’le benzeşiyor. Kelime anlamı “değirmen suyu” anlamına gelen şehir, aynı zamanda bir liman kenti. Kentte eğitim, sağlık, araştırma ve geliştirme, turizm ve spor oldukça gelişmiş alanlar arasında. Melbourne özel dizayn edilmiş mimarisi ile de pek çok gezginin gözdesi.Kentin en iddialı olduğu alanlardan biri de gelişmiş havayolu ve demiryolu ağı.

HABERE AİT RESİMLER

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Son Dakika Haberleri

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık